O meni

Sandra Komasz je v Sloveniji prepoznana strokovnjakinja na področju ajurvede in zdravega načina življenja nasploh. Dela kot specialist ajurvedske medicine v Aleksandra Komasz Ayurveda v Ljubljani. Številne zadovoljne stranke in pozitivne povratne informacije pričajo o njeni strokovnosti, pozitivni naravnanosti in požrtvovalni vztrajnosti pri zdravljenju številnih težav posameznikov, ki izhajajo iz sodobnega načina življenja, odnosov, nepravilne prehrane in mnogo drugih zunanjih in notranjih dejavnikov, ki vplivajo na celostno zdravje.

V svojem življenju je že od samega začetka povezana z medicino, vedno pa jo je poleg uradne medicine izredno zanimal tudi alternativni pristop k zdravljenju različnih vrst bolezni. Zavedala se je, da uradna medicina skuša odpraviti zgolj posledice bolezni, katere vzroki pa se skrivajo in jih lahko razkrijemo le s celostnim pristopom k zdravljenju z veliko mero vztrajnosti, tako zdravitelja kot zdravljenega.

Uradna medicina nas je naučila nestrpnosti pri zdravljenju naših tegob in iskanju čudežne tabletke za odpravo naših težav. Tudi sama je spoznala, kot raziskovalec na področju farmacije, da Zahod ni vsemogočen s svojim znanstvenim pristopom. Veliko več obstaja, kot le simptomatika naših težav, ki jih kaže  naše telo kot končno zrcalo našega stanja. Začetek težav je vedno na višjih, energetskih nivojih – začne se kot nezadovoljstvo in jeza zaradi neizpolnjenih želja in zanikanje višjega, božanskega, absolutnega.

Svoje znanje je črpala iz znanja in šolanja pri največjih imenih v ajurvedi. Po večkratnem obisku različnih ajurvedskih centrov v Indiji jo je ajurveda tako pritegnila, da se je vključila v večletno aktivno izobraževanje za ajurvedskega specialista. Je tudi izšolani Panchakarma specialist z bogatimi izkušnjami iz tega starodavnega principa čiščenja telesa.

Na področju ajurvede deluje tudi znanstveno in jo vključuje v svojo doktorsko nalogo na področju gerontologije, saj verjame, da zdrav način življenja izboljšuje kvaliteto življenja, neodvisnost in možnost razvoja tudi v starejšem obdobju našega življenja.