Dobrodošli na mojemu blogu o ajurvedi in zdravem življenju

Pri svojem vsakdanjem delu kot specialist ajurvedske medicine sem srečala in jih še srečujem – veliko najrazličnejših ljudi z najrazličnejšimi težavami, ki si želijo drugačnega znanja in drugačnega pristopa k zdravljenju svojih težav, kot smo ga in kot smo ga bili vajeni. Zahodna medicina ponuja sicer veliko učinkovitih rešitev, predvsem na področju urgentne medicine in kirurgije, pri zdravljenju mnogih bolezni, kot so na primer same kronične bolezni, pa ostaja večinoma praznih rok. Ponuja sicer čudežne pripravke in različne tabletke, ki odpravljajo simptomatiko osnovne bolezni, nima pa moči poseči v globinske vzroke nastanka bolezni. Redko posega na področje pravilne prehrane, pravilne dnevne in sezonske rutine, odnose in ostale dejavnike, ki vplivajo na srečo posameznika ter tako na razvoj bolezni. Tabletke zahodne medicine pa so polne stranskih učinkov in ustvarjajo nove in nove zaplete v našem telesu.

Zakaj ajurveda?

Že po naravi sem radovedna oseba in nisem zadovoljna z odgovorom brez očitne rešitve in uradna medicina celostne rešitve skorajda ne ponuja. Ko mi je po prebrani in preštudirani gori vsega spoštovanja vredne medicinske literature pred 20 leti v roke padla prva ajurvedska knjiga, sem jo sprejela kot neko neznanstveno podprto pisarjenje o petih elementih in došah, o katerih pa pravzaprav nisem niti vedela kaj so in kaj sploh predstavljajo. Vendar se je skozi moje življenje, ajurveda potiho vtkala v moje vsakdanje življenje, zasedala je vedno večji prostor na mojih knjižnih policah, moja potovanja pa so bila samo še načrtovana šolanja iz te starodavne čudovite in rešitev polne medicine.

Zakaj blog?

Ker želim, da z mano odkrivate ta čudoviti svet napotkov in receptov za boljše življenje. Ker uživam v deljenju svojega znanja z znanja željnimi osebami. Ker čutim, da bom tako pomagala vsem vam v dosegu zdravja in sreče na način, ki spoštuje in deluje v skladu z naravo.